Väder Lidingö

Lidingö fredag 26 april 2024 v. 17

Senaste kommentaren - Se fler

Papilles öppnar i dag

torsdag 27 september 2012 00:01

Dagen före... Marcus Clevehorn, Fanny Wennerkvist och Ingela Carlsund gjorde en kort paus i förberedelserna för fotografering.

Dagen före... Marcus Clevehorn, Fanny Wennerkvist och Ingela Carlsund gjorde en kort paus i förberedelserna för fotografering.

Ost- och charkuteriaffären Papilles på Odenvägen i Lidingö Centrum öppnar idag, lagom till den stora Lidingöloppsinvasionen. Affären ligger i samma lokal som Galleri Sjöhästen tidigare låg i, men hela butiksytan är ombyggd till en fräsch mataffär. I kyldiskarna finns ett stort urval av ostar och charkuterier och lidingöborna kan glädja sig åt att delikatessortimentet på ön ökat ytterligare. Adressen är Odenvägen 58.

Papilles, som uttalas “pappij” och betyder “smaklökar”, kommer att ha över 100 olika ostar i sitt sortiment. Fanny Wennerkvist är affärens ostspecialist och dessutom sommelier kan ge alla ostköpare goda råd om vilket vin eller alkoholfri dryck som passar till just den ost de vill ha. Och eftersom Systembolaget ligger runt hörnet säger Fanny:
– Köp osten först, och därefter drycken. Då blir upplevelsen bäst.

Marcus Clevehorn, som senaste var ansvarig för delikatessdisken på ICA i Käppala, är charkuteriexperten. Hans ambition är att Papilles “alltid ska erbjuda det bästa”, även när det gäller delikatesser.
– Våra priser kommer att ligga på en normal nivå.

Ingela Carlsund är chef för affären.
– Vi tyckte att det behövdes en specialbutik för ost och kött i centrum och Centrumföreningen tyckte samma sak. Att Coop också kommer att ha delikatessdiskar är egentligen bara bra, för handel ger ännu mer handel, och på Lidingö måste det finnas ett stort utbud så kunderna gör sina inköp på ön.

Förutom det som ligger i kyldiskarna säljer Papilles även olika slags tillbehör som kex och marmelader. Ännu kan man dock inte erbjuda lokala produkter från ön, men det är på gång.

Öppettider är desamma som i Lidingö Centrum alltså vardagar 10 – 19, lördagar 10 – 16, söndagar stängt.

Affären ser onekligen lite franskinspirerad ut där den ligger snett emot Intersport.

Affären ser onekligen lite franskinspirerad ut där den ligger snett emot Intersport.

Dela Papilles öppnar i dag

Kommentarer

Bengt Österlund 2016-02-22 20:14

Tre och ett halvt år senare känns det underbart att kunna säga det här är en framgångssaga som fyller oss av glädje att kunna ta del av genom att kunna få köpa riktigt goda ostar lokalt här på Ön.

Vi njuter varje gång två gånger vi har varit här.
Först när vi får yrkesmässiga råd vad vi ska köpa.
Sen när vi smakar av våra fynd vid matbordet hemma!

Staffan Anderberg 2012-09-27 16:32

Underbart att äntligen kunna handla ost och kött med hög kvalitet av trevlig och kompetent betjäning i Lidingö centrum.

Siv 2012-09-27 09:09

LYCKA TILL ! Härligt med konkurrens!

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google