Väder Lidingö

Lidingö måndag 28 september 2020 v. 40

Senaste kommentaren - Se fler

Paul Matell 12 sep 10:01 om Norska skidkungar satsar på Hälsans ö

Nya tennishallen byggs

lördag 12 maj 2018 07:08

ARBETET HAR STARTAT. Nu börjar Lidingö Tennisklubb arbetet med att bygga den nya tennishallen vid Kyrkviken. Den nya hallen ska ligga framför den gamla hallen och rymma två banor plus utrymme för klubbens administration. En gång förbinder de två hallarna och den framtida entrén till klubben sker via en bred trappa på den nya hallbyggnaden. Beräknad totalkostnad är 32 miljoner kronor och Lidingö stad går i borgen för ett lån på 28 miljoner kronor. Egna medel och bidrag från Riksidrottsförbundet täcker resten. Byggherre är klubbens helägda bolag, Lidingö tennisklubb AB.

Lidingö Tennisklubb vid Kyrkviken. Nu har stängslet för den nya hallen satts upp.Lidingö Tennisklubb vid Kyrkviken. Nu har stängslet för den nya hallen satts upp.

Lidingö Tennisklubb har för närvarande sex inomhusbanor och två utomhusbanor. Trycket har länge varit mycket stort från många, speciellt unga, att få bli medlemmar. Klubben har 1370 aktiva och av dessa är 900 deltagare i klubbens juniorträning. Ytterligare 400 barn i står i kö. Med den nya utbyggnaden räknar man med att ge plats för ytterligare 250 barn i juniorverksamheten och kunna erbjuda fler nybörjarkurser för ungdomar mellan 10 och 14 år.

Arbetet med tillbyggnaden har just startat i och med att stängsel satts upp runt området. Om cirka ett år beräknas den nya hallen, ritad av arkitektfirman Dinelljohansson, stå klar. Det är f.ö. samma företag som ritat läktarbyggnaden på Lidingövallen. Under byggåret ska verksamheten fortsätta som tidigare, men med vissa förändringar.

Entrén till klubben kommer finnas på den nya tillbyggnaden...  Illustration: DinelljohanssonEntrén till klubben kommer finnas på den nya tillbyggnaden... Illustration: Dinelljohansson ... som byggs direkt framför den nuvarande byggnaden. Illustration: Dinelljohansson... som byggs direkt framför den nuvarande byggnaden. Illustration: Dinelljohansson Interiörbild från nya hallen. Illustration: DinelljohanssonInteriörbild från nya hallen. Illustration: Dinelljohansson Karta som visar var den nya byggnaden (mörk skugga) ska ligga. Illustration: DinelljohanssonKarta som visar var den nya byggnaden (mörk skugga) ska ligga. Illustration: Dinelljohansson

......................................
Markeringen på kartan visar var den nya byggnaden ska ligga.

Dela Nya tennishallen byggs

Kommentarer

Anders Odéen 2018-05-14 16:37

Vilken infernalisk stollighet! Jag vill se en ärlig analys över hur de nya spårvägshallarna kommer att utnyttjas, nu när det blivit känt att någon spårväg city med all säkerhet ej blir verklighet inom överskådlig tid. Använd dessa lokaler så kommer de någon nytta och tennisbanorna får bättre spridning på ön. Men som sagt... Vad kommer de gigantiska spårvägshallarna att användas till – och när? Kanske Paul Lindquist har ett vettigt svar. Det måste bli ett slut på slöseriet – vad Lidingö behöver är politiker med sunt förnuft.

Birgitta Olsen 2018-05-14 13:37

Ber lidingösidan om ursäkt, måste ha missat artikeln under jultiden. Men trots det så verkar det inte finnas någon opion mot tokiga beslut. Tidigare så slogs liknande nyheter upp på löpsedeln i affären o förhoppningsvis så såg många fler tokiga saker innan det klubbades och på så sätt påverka. Tennishallen ville tidigare ha hela stranden till utomhusbanor för det var så vackert att spela vid vattnet. Då blev det många protester och det blev inte beviljat, men detta kolossbygge verkar ha gått många förbi. Om det nu finns mark över så kanske ett badhus varit mer lämpligt o banorna kunde byggas närmare Kvarnen istället.
Aropå arbeta politiskt så är det inte så lätt att komma med den inre gruppen som novis. Jag är nr. 41 på moderaternas lista och behöver många kryss för att komma in. Jag är för öppenhet och tycker att alla protokoll med förslag som påverkar lidingöborna av större dignitet skall bättre synliggöras.

Anders Bergstedt 2018-05-14 06:54

Birgitta Olsen ! Den bistra sanningen är att politiken inte fungerar för att kanalisera medborgarnas önskningar.
Det är fullständigt omöjligt att kunna påverka via kommentarer och insändare om man inte lyckas skapa ett gigantiskt tryck via sociala medier som beträffande snabbcykelbanan.

Här på Lidingösidan har jag och andra kommit med geniala och ekonomiska förslag som totalt ignoreras av partierna. Då det gäller beslut är det motioner från partierna som gäller. Därför är det kris med att allt färre vill engagera sej i partipolitik och man har stora svårigheter att rekrytera kvalificerade funktionärer.

Jan Sjöberg, Lidingösidan 2018-05-13 10:22

Svar på Birgitta Olsens fråga:

Den 15 december 2016 skrev Lidingösidan om den nya tennishallen, se denna länk: http://lidingosidan.se/politik/stadsplanering/tennisklubben-far-bygga-fler-banor/ så för den som följer Lidingösidan har info funnits hela tiden.
/Jan Sjöberg

Birgitta Olsen 2018-05-13 09:22

Varför får man veta när allt är beslutat och klart? Det verkar saknas uppsökande journalistik sedan Lidingö Tidning blev uppköpt. Ser gräsligt ut ihop med gamla tennishallen. Har arkitekten ingen känsla för omgivningar.

Anders Bergstedt 2018-05-12 15:26

Jag håller med Gustaf Larsson !Detta blir ännu en ful "spårvagnshall!" Då är det väl smart att lyssna på Johan Andersson och snarast förlägga tennis till tomma spårvagnshallar !

Då det gäller det estetiska så är det ju uppenbart att Lidingö skall förtätas med bygglådor,skyskrapa och fula hallar. Vad blir det kvar av den värdefulla småstadskultur som alla partier påstår sig värna om ?
Sedan jag fått uppgifter om kostnader kommer jag till veckan med en artikel om Zetterbergsdammen. Misstagen travas på varandra !

Ulla Källström 2018-05-12 14:17

VILKEN SKANDAL!! Att förstöra området med en sån enorm byggnad mellan skolan och befintlig hall.
Är uppväxt i detta område, som nu totalförstörs. Skäms på er som gett tillstånd till detta skandalbygge.

Gustaf Larsson 2018-05-12 08:57

Skandalöst på alla sätt! Byggnaden bryter så totalt med den nuvarande, mycket vackra hallen. Och omgivningen, den öppna "naturliga" atmosfären. Det är blir ett stor ingrepp i miljön som jag inte begriper kan tillåtas. Sen har jag sagt tidigare: utnyttja istället befintliga 6 st inomhusbanor bättre under dygnet och under året. Står tomt sommartid. De två utomhusbanorna kan man gott ha tält över oktober-april. Men nu verkar det vara kört, om första spadtaget redan grävts.

P.S. Bara för att det är 400 st juniorer i kö betyder inte att samtliga mer än allt annat vill spela tennis i Lidingö tennishall. Med bättre utnyttjande skulle merparten på plats ändå.

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google